Projects That Sparked a Lifelong Passion

Projects That Sparked a Lifelong Passion

click here to read the english version

Al van jongs af aan ben ik een enthousiasteling als het om technologie gaat. Deze enthousiasme en passie voor computers had ik dan ook al op zeer jonge leeftijd. Omdat ik op dat moment meer wist over computers dan mijn moeder, heeft ze besloten om naar een kennis van haar te gaan die zijn eigen computerwinkel had. Ze vroeg of ik (8 jaar) daar een middag per week kon meelopen om te leren. Dat was absoluut geen probleem en daar legde ik de fundamenten voor de kennis die ik nu overal met me meedraag.

In dit gedeelte beschrijf ik de 'projecten' uit die periode (tot aan mijn start van een 'serieuze carrière' op de middelbare school). Helaas zijn veel van die projecten in de loop der tijd verloren gegaan.

Ik heb grondig moeten zoeken, beginnend van oud naar nieuw. Als ik later meer projecten vind, zal ik ze direct aan de tijdlijn toevoegen.


App van Sepp

Op 12-jarige leeftijd kreeg ik een geniaal idee: Een app bouwen voor mijn basisschool. Na een zenuwslopend voorstel aan de directeur, die natuurlijk enthousiast was (en een tikkeltje sceptisch ;)), ben ik met mijn beperkte kennis van aan de slag gegaan. Elke vrije minuut uit school werd besteed aan het leren van "Xcode". Na een half jaar leren en bouwen was het eindelijk zover: de lancering van de Wakersduin app. Een eenvoudige app met alle informatie die ik op de website kon vinden.

helaas wel onder de naam van mijn moeder, ik had immers geen creditcard :P

Voor mijzelf was dit een geweldig project, ik weet nog goed dat ik blij was dat ik niet opgegeven had, Was geen geavanceerde app, maar hij werkte en ik had hem afgemaakt. Dat vond ik het belangerijkste. Ook weet ik nog goed hoeveel ongevraagde aandacht ik hier mee getrokken had, dat was iets minder...

Ik stond namelijk in de weekkrant van de school:

En daarmee trok ik ook de aandacht van onze lokale omroep (zelfs een radio interview 😅):

Radio interview & artiekel kon ik niet meer vinden helaas

Reparaties & solderen

Gedurende de jaren heb ik ook veel vrienden en familie geholpen met het repareren, upgraden of installeren van apparatuur. Hoewel dit allemaal interessant en leuk was, staat één project me echt bij: het was de eerste keer dat ik intensief moest solderen. Dat was het moment waarop ik echt heb geleerd hoe ik goed moest solderen, met dank aan Marek van Maptec ICT.

Het ging hier om het flashen van de (nor?)nand-chip op een playstation 3 om deze weer werkende te maken.


Helaas kon ik niet meer terugvinden. Als er nog projectjes zijn die me te binnen schieten, zal ik ze direct toevoegen! En projecten van vandaag de dag kan je hier vinden ;)